"

Onze diensten

Tanden bleken

"

Tanden bleken

Een mooi, goed onderhouden en stralend gebit geeft zelfvertrouwen en nodigt uit tot contact. We weten allemaal hoe belangrijk contact is in ons dagelijks bestaan. De afgelopen jaren is de cultuur en het denken over ons gebit danig veranderd.
Dat heeft te maken met een aantal factoren:

  • De manier waarop het tandheelkundig vak zich heeft ontwikkeld,
  • Cosmetische aspecten zijn duidelijk een rol zijn gaan spelen binnen de tandheelkunde,
  • De patiënt is het gebit én het héle gebied rond mond en hals als één integraal geheel gaan beschouwen.

Deze ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat we een aantal nieuwe behandelingen kunnen aanbieden voor het hoofd- en halsgebied waarover we graag wat extra uitleg geven.

Bleken

Een aantal jaren geleden was het bleken van tanden iets “Amerikaans”; de nuchtere Noorderlingen deden daar toch zéker niet aan mee! Tegenwoordig krijgen we steeds vaker het verzoek om tanden te bleken. Bijvoorbeeld ter gelegenheid van feesten (bruiloft) of als iemand is gestopt met roken.

Deze behandeling kunnen we u nu aanbieden. Wel dient er eerst een afspraak worden gemaakt voor controle bij de tandarts, die uw gebit goed nakijkt of er risico’s zijn verbonden aan het bleken van uw tanden. Hierna volgt een afspraak bij de preventie-assistente of mondhygiëniste, die uw gebit goed schoonmaakt en polijst.

Daarna volgt de bleekbehandeling die u zelf thuis kunt uitvoeren. Na de eerste behandeling zijn uw tanden 2 à 3 tinten lichter dan oorspronkelijk.